30.9.04

Τα παρατάω όλα και γυρνάω στην Ελλάδα...

Παιδιά, αν τα πράγματα είναι όντως έτσι, τα παρατάω όλα και γυρνάω πίσω στην Ελλάδα...

Όχι, δεν τρελάθηκα πρωί πρωί, αλλά κάνοντας την πρωινή μου ενημέρωση στα ειδησεογραφικά sites έπεσα πάνω σε αυτό: «Οι άνδρες δεν υπάρχουν πια...» (Ελευθεροτυπία - http://www.enet.gr/online/online_text?c=112&id=10559508 ) και «Ζητείται… ανήρ» (ert.gr - http://www.ert.gr/eidiseis/newsDetails.asp?ID=80678 ).

Το άρθρο (Ελευθεροτυπία και ΕΡΤ) αναφέρεται σε πρόσφατη έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου και του Ινστιτούτου Σεξουαλικής Υγείας της Γυναίκας που παρουσιάστηκε χθες (Τετάρτη) και ούτε λίγο ούτε πολύ λέει ότι «το 69% των γυναικών και μάλιστα των νέων γυναικών δεν έχουν ερωτικό σύντροφο, άρα δεν έχουν σεξουαλική ζωή. Μάλιστα στις γυναίκες από 25-34 ετών το ποσοστό αυτό φτάνει το 75%. Επίσης, το 60% δηλώνει, ότι αναγκάζεται να καταφεύγει στην αυτοϊκανοποίηση, ενώ το 22,4% των γυναικών δεν έχουν να κάνουν σεξ από έξι μήνες έως και ένα χρόνο ενώ το 17,4% απέχει από την ερωτική συνεύρεση από ένα έως δύο χρόνια.»

Ρε παιδιά όταν έφυγα εγώ από την Ελλάδα δεν ήταν έτσι τα πράγματα... Αλλιώς τα θυμάμαι! Οι γυναίκες ούτε που να μας χέσουν.. Και τώρα 3 στις 4 γυναίκες 25-34 ετών... δεν; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Είναι αλήθεια; Τραβάει... τέτοιο ζόρι η ελληνίδα;

Τι να πω; Λέτε να έφυγα και να μαράζωσε ο γυναικείος πληθυσμός της χώρας; Μη κάνετε έτσι βρε κορίτσια σε κανά δυο χρόνια γυρίζω, και στην τελική, αν είστε σε εκείνο το καταραμένο 17,4% - δηλαδή στις απεγνωσμένες - η Σκωτία είναι κοντά για διακοπές! (Το σενάριο ότι και πριν φύγω ήταν έτσι τα πράγματα και προτιμούσαν την... αυτοϊκανοποίηση από μένα, δε θέλω να το σκέφτομαι – με πληγώνει.)

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι η τέχνη για μια ακόμη φορά κατέγραψε τα σημεία των καιρών και μάλιστα πολύ πριν τα επιβεβαιώσει η επιστήμη. «Περνώ και μόνη μου καλά / τα καταφέρνω μια χαρά / δε σε έχω ανάγκη ευτυχώς / μου είσαι πλέον περιττός / αααααααααα ααααααα αααααα α! α!» έλεγε ο ποιητής και «Καλύτερα οι δυο μας» λέγανε οι δύο φίλες τραγουδίστριες για αυτό που ο λαός μας λέει «πως το τρίβουν το πιπέρι» αφού «οι άντρες δεν υπάρχουν πια». Ακόμα και στην Αφρική με τους Μασάι θα κατέφευγε ελληνίδα αρτίστα, ενώ άλλη τραγουδούσε σε ένα κιθαριστικό ποπ πρελούδιο ότι ο άλλος ούτε που να τη φτύσει αφού δε σηκώνει τηλέφωνα και τη φορτώνει με «αναπάντητες κλήσεις παντού». Τα είπαν λοιπόν οι ποιητές μας, αλλά λίγοι κατάλαβαν το νόημα και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε..

Ομολογώ ότι σοκαρίστηκα πρωινιάτικα με τις καημένες τις Ελληνίδες που... τραβιούνται μόνες τους. Εκτός αν στα πλαίσια της ισότητας των δύο φύλων αρχίζουμε πλέον να ερχόμαστε στα ίσα μας άντρες και γυναίκες και στα ερωτικά. Γιατί όπως και να το κάνουμε ο Έλληνας άντρας δεν περιμένει καμιά έρευνα να του πεί ότι είναι μαλάκας... το ξέρει από μόνος του εδώ και χρόνια!!!

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Βασίλης

ΥΓ. Παρακαλώ τις καλές φίλες που έλαβαν αυτό το mail να μας λύσουν την αποροία, αν η έρευνα δηλαδή στέκει ή όχι, ρωτώντας φίλες και γνωστές και τον καθρέφτη τους επίσης. Γιατί βλέπω ότι το δείγμα ήταν 400 ελληνίδες. Οπότε αναρωτιέμαι: λέτε να διάλεξαν όλες τις αγάμητες για την έρευνα; Λέτε;